Costes Fashion

Behind the scenes: AW15 shoot

By 15 June 2015 Costes HQ

Het zijn weer drukke tijden op het Costes design office. De afgelopen week stond volledig in het teken van de nieuwe wintercollectie en de bijbehorende fotoshoots. Zoals ieder seizoen willen we de collectie weer op en top presenteren. Dit doen we door middel van twee verschillende shoots.

We schieten een lookbook en maken een mooie campagne. Het zijn altijd twee spannende dagen, waar natuurlijk veel geregel aan vooraf gaat. Van het verzamelen van de samples tot het boeken van een model. Decorontwerp, het regelen van lunch, locatiescouting, echt van alles komt er bij kijken. Natuurlijk super leuk om te regelen, maar ook altijd erg spannend of alle puzzelstukjes wel op hun plek gaan vallen.

Backstage02

Als design team schakelen we hiervoor de hulp van een super fashionable team van fotografen, styling en visagie in. Zij kijken met een frisse blik naar onze collectie en helpen ons met het neerzetten van een concept voor de fotoshoot. Styliste Venus Waterman werkt voor veel (inter)nationale modebladen en maakt samen met het Costes team alle sets. Ook weet ze als geen ander welk model het helemaal gaat maken komend seizoen, dus ze helpt ons ook met de selectie van al onze mooie Costes meiden. Naast de kleding wordt er natuurlijk ook gezorgd voor het juiste haar en make-up. Dit gebeurt door niemand minder dan top visagiste Siddhartha Bekers. Tenslotte schiet het bekende fotografenduo Petrovsky & Ramone de shots. Doordat ze als duo werken zijn ze super op elkaar ingespeeld en zorgen ze voor een perfect eindresultaat.

Backstage03

Voor de aankomende wintercollectie schoten we voor de campagne 4 stoere looks met een retro twist. Natuurlijk de trend deze winter! Het decor was een enorme jaren ’70 design villa in Rotterdam. In combinatie met ons eigenhandig ontworpen decor zorgt dit voor mooie grafische beelden, retro met een moderne touch!
Voor de campagne beelden mixen we er helemaal op los voor de sets. Voor het lookbook gebruiken we sets die vallen binnen de verschillende Costes collecties & thema’s. Zo kunnen we deze beelden gebruiken in de boutiques, zodat we onze gasten kunnen inspireren met stoere of fashionable outfits. Het lookbook fotograferen we altijd in een studio. En iedere keer weer op Costes-wijze. We kiezen altijd voor een modern element, deze keer het stoere zwarte frame, wat zorgt voor mooie beelden in vervreemdende perspectieven.

Backstage04

Zoals altijd wordt het weer een zware job om de uiteindelijke beelden te kunnen kiezen uit de vele mooie opties. Na veel getwijfel en geschuif volgt het eindresultaat, so stay tuned!

You Might Also Like

[fbcomments]