Costes Fashion

Report: AW15 collectie presentatie

By 29 June 2015 Costes HQ

Het was weer zover! Op vrijdag 26 juni presenteerden we onze AW15 collectie bij Studio 13 in Amsterdam. Wat een fijne ruimte, zo licht en inspirerend! Na lang voorbereiden werd Studio 13 vrijdag dan toch echt omgetoverd in een minimalistisch decor van zwarte frames, die ons design team met veel liefde (en zwoegen) helemaal zelf in elkaar heeft geklust. Het was de plek waar redacties, stylisten en bloggers onder het genot van een stylish biertje als eerste de najaarscollectie mochten bewonderen. Interieur liefhebbers konden hun hart ophalen in de pop-up shop van April and May. Bekijk hier het fotoreport en lees alvast alles over de trends voor het komende seizoen!

De Costes AW15 collectie is geïnspireerd op de zes trends van dit najaar. Mad About Blue, Luxe Neutrals, Cool Seventies, Woodlands, Urban Noir en Retro Nomad zijn dé trends voor het aankomende winter seizoen. Dit seizoen zien we retro en utility invloeden, veel blauwe denims, maxi vesten en blanket coatigans. Ook al zijn de tropische temperaturen deze week erg welkom, stiekem krijgen we ook al een beetje zin in het najaar.

Mad About Blue

Dit najaar is het combineren van diverse denim items heel belangrijk. Denim is verwerkt in jurkjes, blouses en jumpsuits. De trend wordt versterkt met bretonse strepen, denim tops en stoere sweatshirts. De jeans kent dit seizoen veel varianten zoals de cropped wide leg en de straight leg. Hiermee krijgt de skinny ware concurrentie.

Luxe Neutrals

Luxe breisels die worden gedragen als warme dekens zijn in deze trend de must have. Door het neutrale kleurenpalet kunnen diverse structuren en materialen eindeloos gecombineerd worden. De vesten en truien in natuurlijke tinten vormen de belangrijkste key items. Combineer deze items met vrouwelijke tops en verwassen skinny’s voor de complete on-trend look.

Cool Seventies

Seventies are here to stay. Deze look vertaalt zich dit najaar in super retro items met een moderne touch. Rib en suède zijn hierbij belangrijke materialen. Absolute key items binnen de seventies trend zijn de doorknooprok, de col jurk, col top en last but not least de cropped flare.

Urban Noir

De stadse sfeer vertaalt zich in deze winterse trend, waarin veel gebruik wordt gemaakt van zwart met een berry accent. Tonale structuren zorgen voor een diepte in de vorm van velvet, imitatie leer en de zachte lammy look. Het key item in deze trend is de reversible lammy coat. Clean gesneden items zoals de wide leg pantalon of de kokerrok maken het de ultieme urban trend.

Woodlands

Woodlands is de typische herfstachtige trend met diverse groentinten. De kleuren grijs en zwart geven deze stoere trend extra kracht. Eyecatchers zijn de opvallende grid ruiten in een two piece set en in de vesten. Tot slot mag de parka ook dit seizoen niet ontbreken in deze trend en in je garderobe.

Retro Nomad

Boho liefhebbers halen hun hart
op met deze nomad trend. Flowy tunieken, aztec prints en fijne vesten met fringes geven je het winterse nomaden gevoel. Mix deze items met de lammy look jas of de blanket coatigan voor een complete casual bohemian look.

Costes AW15

You Might Also Like

[fbcomments]