Costes Fashion

Instagram tips & tricks

By 13 August 2015 Costes HQ

Verdwalen op Instagram vind ik heerlijk. Ik kan me uren vermaken met het afstruinen van mooie Instagram accounts en haal op mijn vrije zondag gerust mijn hele interieur overhoop voor die ene perfecte foto. En hoe leuk is het als je van je hobby je baan kunt maken. Als social media marketeer is mijn belangrijkste taak het vullen van ons Facebook, Pinterest en Instagram account. Op Instagram hebben we na bijna 2 jaar nu ruim 20.000 volgers. Ik vind het super om te zien wat een leuke reacties we krijgen op onze posts en ben onze volgers enorm dankbaar voor wat we in 2 jaar hebben kunnen bereiken. Het geeft me energie! Naast het algemene Costes account run ik ook mijn persoonlijke Costes account en mijn privé account. Best een hoop werk, maar als je er de juiste hoeveelheid tijd en aandacht aan besteedt, krijg je er veel voor terug. Hierbij een aantal tips en tricks voor een mooi en succesvol Instagram account.

Bepaal jouw eigen stijl
Wil je je Instagram een niveau hoger tillen dan het delen van je selfies en weekendbesteding, ga dan eens na of je een eigen stijl kunt ontwikkelen. Ben je een keukenprinses, laat dan zien wat voor lekkere gerechten je maakt. Heb je een geweldig interieur? Show it to the world! Ben je een shopaholic? Instagram is het nieuwe bloggen, dus zowel voor inspiratie als het delen van jouw outfits ben je hier aan het juiste adres. Zorg voor een herkenbare stijl. Dit kun je niet alleen doen door een thema te kiezen voor je account, maar ook door het gebruik van filters. Mijn persoonlijke account is bijvoorbeeld gericht op interieur en alle foto’s bevatten weinig kleur en hebben een witte filter. Op deze manier is niet alleen een foto op zichzelf een mooi plaatje, maar wordt je account ook een geheel.

Wordt deel van de community
Op Instagram zijn een hoop communities. Foodies, fitgirls, interieur junkies en fashionista’s volgen, liken en delen elkaars account. Verdiep je daarom in jouw mede-Instagrammers, volg ze, reageer en like hun foto’s. Grote kans dat ze jouw foto’s en account ook gaan liken en volgen! Op Instagram hoef je niemand te zien als je concurrent, je kunt elkaar juist versterken. Een goede manier om inspiratie op te doen én meer volgers te krijgen. Win-win.

Post regelmatig
Om je account te laten groeien en je volgers te blijven boeien moet je regelmatig posten. Zorg dat je minimaal een paar keer per week iets post. Het is ook goed om na te denken over het tijdstip van je post. Na werktijd zijn bijvoorbeeld meer mensen actief, dus zal je post ook meer bereik hebben. Dit is natuurlijk afhankelijk van het thema van je account. Heb je een food account, dan is het slim om rond etenstijd te posten. Interieur doet het op doordeweekse avonden of ochtenden in het weekend goed.

Kies een goede naam & bio
De naam van je Instagram account is een belangrijke tool als je meer wilt met je account. Het kan helpen om een verwijzing naar het thema van je account terug laten komen in de naam, bijvoorbeeld ‘food’, ‘interior’ of ‘fashion’. Zo zie je in een blik waar je account over gaat. Ook je bio geeft belangrijke info over je account.

Zet je account op openbaar
Als je eenmaal hebt besloten om meer uit je Instagram account te halen, is het natuurlijk heel belangrijk dat je een openbaar account hebt. Klinkt misschien overbodig, maar ook met win-acties bij Costes merk ik nog vaak dat mensen mee willen doen, maar geen openbaar account hebben. Dan kunnen wij je deelname simpelweg niet zien.

Tag relevante accounts en gebruik hashtags
Post je een foto met een item van een merk erin? Of is jouw post op een andere manier gerelateerd aan een ander account? Tag dan dat account in je foto. Jouw foto komt dan bij het profiel van het getagde account te staan. Handig! Ook is het slim om relevante hashtags te gebruiken. Zo ben je terug te vinden door mensen met dezelfde interesse.

Blijf dicht bij jezelf
Misschien wel de belangrijkste tip van allemaal: blijf dicht bij jezelf. Instagram is een medium dat nog altijd veel persoonlijkheid omvat. Misschien nog wel meer dan je “vrienden” op Facebook, meer dan Pins op Pinterest. Instagram biedt niet voor niets geen mogelijkheden voor advertenties of sponsoring. Het is een medium dat succes heeft vanwege echte, persoonlijke accounts, met mooie foto’s die je letterlijk met de hele wereld kunt delen. Tussen al die miljoenen accounts is zo veel moois te ontdekken. Het is een soort window on the world, waar je je eigen raampje aan kunt bijdragen.

 

IMG_5197 IMG_5196

 

 

You Might Also Like

[fbcomments]