Costes Fashion

Apple slice voor ontbijt

By 25 October 2016 Food

Je kunt je dag niet beter beginnen met dit heerlijke recept. Dit gezonde ‘platte’ appeltaartje is niet alleen lekker als ontbijt, maar kan ook prima bij de koffie of thee, of gewoon wanneer je wilt. De bodem is gemaakt van speltmeel, havermout en dadels. De dadels zorgen voor een beetje zoetigheid in de bodem en de appel met kaneel maken er een echt herfstachtig gerechtje van.

 Dit heb je nodig
100 gram speltmeel
40 gram havermout
70 gram dadels
2 el kokosolie
1 ei
1 el kaneel
1 appel (goudreinet)
cranberry’s of rozijnen

 Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng in een kom het speltmeel, havermout en kaneel. Pureer in een andere kom de dadels met een staafmixer en meng hier vervolgens het ei en de kokosolie door. Voeg bij de kom met het meel en kneed met je handen tot een deegbeslag.Verdeel het deeg over de taartbodem. Snijd de appel in plakjes en verdeel deze over de bodem. Bestrooi de appels met kaneel en verdeel de cranberry’s hierover. Bak de taart gaar in 30 minuten

 

IMG_1146-e1476797714622

 

Naamloos

You Might Also Like

[fbcomments]