Costes Fashion

Binnenkijker: de witte oase van Mardou

By 13 October 2016 Interior

Mardou is de drijvende kracht achter de blog Seven Couches. Zodra je haar huis binnenstapt waan je je in een witte oase van licht, ruimte en rust. Geen verrassing dus dat Mardou de witte Albert Kuip stoel van Zuiver aan haar interieur toevoegde. Samen met Interior Junkie Elisah gingen we bij de hoogzwangere Mardou in Haarlem op bezoek.

Allereerst, hoe is jouw passie voor interieur ontstaan?
Sinds mijn tienerjaren ben ik altijd op een bepaalde manier met styling, inrichting en wonen bezig. Mijn eigen slaapkamer leende zich perfect voor experimenten met kleuren, materialen en meubels. In die periode was ik er op een hele andere manier mee bezig als nu, maar daar begint het wel. Ik kan me een combinatie herinneren van oranje wanden met babyblauw houtwerk. Die combinatie werkte niet – sterker nog: het was geen pan – maar door uit te proberen ontwikkel je een eigen stijl en ontdek je al gauw wat je mooi vindt en wat niet.

Kun je iets meer vertellen over jouw blog?
Mijn blog bestaat sinds november 2015. Op sevencouches.nl deel ik mijn woontips, zelfmakers, nieuwe aanwinsten en foto’s van mijn inrichting. Ook plaats ik interviews met creatievelingen uit de interieurscene.

MARDOU01 copy

MARDOU02 copy

Waar haal je jouw inspiratie vandaan?
Voornamelijk van sociale media als Instagram en Pinterest, maar ook door zelf veel uit te proberen. Waar ik vroeger experimenteerde met verschillende kleuren, doe ik dit nu met objecten, materialen, vormen en texturen.

Wat is het verhaal achter jouw huis (hoelang woon je hier, waar staat het, hoe oud is het etc)?
Mijn Haarlemse huis werd gebouwd in 1928. Mijn man en ik wonen er sinds december 2013. Ons huis heeft een erker, moderne haard en eikenhouten vloer uit de jaren ’80. Een echte eyecatcher! We wonen op 100 m2 en hebben een hele fijne tuin.

 MARDOU06 copy

MARDOU07 copy

Hoe zou je jouw eigen interieurstijl omschrijven?
Minimalistisch, ruimtelijk en sfeervol met een of meer opvallende accenten. Nonkleur wit is de belangrijkste basis in mijn woning: alle wanden zijn voorzien van RAL9010. Hoewel ik kleurrijke interieurs prachtig vind, zou ik daar zelf nooit voor kiezen. In mijn hoofd is het altijd een chaos – ik heb continue ideeën en haal overal inspiratie uit, dus thuis heb ik rust, licht en ruimte nodig. De combinatie met een houten vloer geeft de kamers meer sfeer. Decoreren doe ik ook graag met wit. Door met vormen, materialen en texturen te spelen zorg ik dat het geheel niet saai wordt.

Wat is het meest bijzondere item in jouw huis?
Mijn oude apothekerskast uit Oost-Europa, die verkeert nog volledig in originele staat. Mijn man en ik kochten ‘m als huwelijkscadeau in 2015. De kast ziet er doorleeft uit en heeft van dat mooie, geslepen glas. Het leuke van dit item vind ik de stylingsmogelijkheden: in het bovenste deel kun je al je mooie spullen tentoonstellen, aan de onderkant berg je net zo makkelijk spullen op die je niet wilt laten zien.

MARDOU29 copy

MARDOU32 copy

Hoe heb je de Zuiver Albert Kuip stoel & kapstok in jouw interieur gestyled?
De stoel heeft een plek gekregen aan de ronde leeftafel waar gewerkt, gegeten en gekeuveld wordt. Hij past perfect tussen de andere exemplaren. Ik vind het tof om allemaal verschillende stoelen rond de tafel te zetten die toch een mooi geheel vormen. De kapstok krijgt een plek in de woon- of slaapkamer waar ik afwisselend mijn favoriete jasjes en mooiste plaids aan kan hangen. 

Wat doe je als niet met interieur bezig bent?
Ik ben hoogzwanger dus op dit moment ben ik druk bezig met alle voorbereidingen rond de komst van onze baby. Heerlijk om te doen! Daarnaast werk ik parttime op een hogeschool, ga ik graag naar het strand en besteed ik mijn vrije tijd graag aan/met mijn man, vrienden en familie.

MARDOU26 copy

MARDOU31 copy

Wat betekent mode voor jou?
Mode en interieur hebben – denk ik – veel raakvlakken. Ik ben niet zo trendgevoelig, het moet vooral prettig voelen. Zowel in huis als qua kleding houd ik van minimalistisch met een of meer opvallende accenten. Toffe ringen of een stel mooie pumps bijvoorbeeld, in combinatie met een klassieke zwarte jurk, daar kan ik heel blij van worden. Mode is voor mij (bijna) net zo belangrijk als interieur: het weerspiegelt mijn bui en hoe ik me voel.

MARDOU04 copy

MARDOU30 copy

MARDOU22 copy

MARDOU18 copy

MARDOU10 copy

MARDOU09 copy

MARDOU11 copy

MARDOU12 copy

MARDOU25 copy

MARDOU08 copy

Foto’s: Elisah Jacobs – Interior Junkie
Interview: Ellemijn Willemse – Costes

Wil jij kans maken op een compleet Zuiver interieur t.w.v. €2000, plus een Costes garderobe t.w.v. €500?
Ga naar www.costesfashion.com/zuiver en schrijf je in!

You Might Also Like

[fbcomments]