Costes Fashion

Binnenkijker: DIY huis van Anne

By 20 October 2016 Interior

Haar blog REMADE with love is geboren vanuit haar passie om meubels op te knappen. En hoewel het accent nu ligt op het inrichten van haar gloednieuwe huis, zie je bij Anne genoeg DIY items terug. Gewapend met de taupekleurige Albert Kuip stoel en kapstok van Zuiver namen Interior Junkie Elisah en wij een kijkje in het fijne interieur van Anne. 

Allereerst, hoe is jouw passie voor interieur ontstaan?
Toen mijn vriend en ik besloten hadden een huis te gaan kopen is het eigenlijk allemaal begonnen. Ik ging op zoek naar leuke interieur ideeën en merkte bij mezelf dat ik het super leuk vond om hier mee bezig te zijn. Daarvoor had ik ook al een voorliefde voor vintage meubelen ontwikkeld en gingen we ook wel eens naar vintage markten en kringloopwinkels.

Kun je iets meer vertellen over jouw blog?
Als hobby knapte ik af en toe meubels op en van daaruit is een tijdje later mijn blog REMADE with love (hermaakt met liefde) ontstaan waar ik mijn lezers liet zien hoe je meubels op kunt knappen. Ondertussen gaat REMADE with love al lang niet alleen nog over meubels opknappen, maar is het accent verschoven naar interieur (met name onze eigen woning) waar oud met nieuw gecombineerd wordt. Bovendien besteed ik best veel aandacht aan leuke adresjes die ik tegenkom waar meestal REMADE elementen in terugkomen. Omdat ik reizen en ontdekken zo leuk vind ben ik in september met een nieuwe reisblog begonnen: favorieteadresjes.nl. Op deze website ga ik vergeet-me-nietjes delen: al mijn favoriete adresjes en plekjes die echt de moeite waard zijn om te onthouden en in gedachten te houden voor als je op stedentrip/reis gaat.

ANNE04 copy

ANNE06 copy 

Waar haal je jouw inspiratie vandaan? 
De meeste inspiratie haal ik uit reizen/stedentrips. Regelmatig schrijf ik blogs over bijzondere adresjes die ik tegenkom maar ook doe ik tijdens onze dit soort reizen en/of trips vaak leuke interieur ideeën op voor ons eigen interieur. Daarnaast haal ik natuurlijk inspiratie uit Instagram, Pinterest, magazines en andere blogs.

Wat is het verhaal achter jouw huis? 
Mijn vriend en ik hebben dit nieuwbouwhuis in de omgeving van ‘s Hertogenbosch in 2015 gekocht. Een jaar later werd het opgeleverd en konden we zelf aan de slag om het huis naar onze eigen ideeën in te vullen en af te werken. Mijn creativiteit wordt perfect aangevuld door de handigheid van mijn vriend waardoor we heel veel dingen in ons huis zelf hebben gemaakt en afgewerkt. Hierdoor voelde het nieuwbouwhuis vanaf het begin heel persoonlijk en echt als ons thuis aan. Zo hebben we onder andere de lamp in de keuken, het bed op zolder, het bureau in de werkkamer, de houtopslagkasten in de tuin en de tuintafel en -bank zelfgemaakt. Daarnaast heb ik ook nog een aantal oude meubels opgeknapt waaronder de ziekenhuistrolley en antieke kast in de logeerkamer. Daarnaast hebben we, met name mijn vriend, al het schilder- en behangwerk, monteren van de keuken, uitbreiden van de elektrische installatie en het aanleggen van de tuin inclusief verlichting zelf uitgevoerd.

ANNE17 copy

ANNE14 copy

 

Hoe zou je jouw eigen interieurstijl omschrijven? 
Onze woonstijl is een mix van oud en nieuw, een rustige Scandinavische basis met een aantal stoere vintage en industriële elementen en uiteraard mogen daarbij ook planten niet ontbreken. Verder vind ik dat zowel een stijl als een interieur in de loop der tijd moet ontstaan, het moet zich geleidelijk ontwikkelen. Het leukste vind ik het om als we op reis of stedentrip zijn op zoek te gaan naar een bijzonder accessoire of vintage vondst. Zo hebben we bijvoorbeeld deze vooroorlogse lamp boven onze eettafel in een industriële loods in Berlijn gekocht maar daarover straks meer.

Wat is het meest bijzondere item in jouw huis? 
Tijdens onze stedentrip in Berlijn kwam we na tips van een aantal locals bij een prachtige oude loods langs de Spree uit. Ik was meteen verliefd toen ik de oude industriële lamp zag hangen de eigenaar bovendien ook nog het verhaal erachter kon vertellen, heel bijzonder. Deze lamp heeft met geluk de Tweede Wereldoorlog overleefd en komt uit de restanten van een porseleinfabriek in Duitsland die deels gebombardeerd was. Onze aanwinst hing in het deel van de fabriek dat werd geraakt en heeft daardoor een prachtige geleefde look. Telkens als ik naar deze lamp kijk denk ik terug aan onze fijne stedentrip naar Berlijn (een fantastische stad!).

ANNE23 copy

 

ANNE05 copy

Hoe heb je de Zuiver stoel en kapstok in jouw interieur gestyled?
De kapstok van Zuiver heeft echt een prachtig minimalistisch en speels ontwerp. De kapstok staat prachtig in onze hal alleen vind ik het bijna zonde om er jassen overheen te hangen omdat je het mooie ontwerp dan bijna niet meer ziet. Daarom denk ik dat we de kapstok gaan gebruiken om sjaals aan op te hangen en aan de muur nog haakjes hangen om jassen aan op te hangen

De Albert Kuip stoel zit echt heerlijk. In de woonkamer wilden we nog graag een stoel aan onze zithoek toevoegen en deze stoel past perfect in het plaatje. De taupe kleur van de stoel vind ik ook heel erg mooi en geeft sfeer en warmte aan onze zithoek.

ANNE30 copy

 

ANNE29 copy

Wat doe je als niet met interieur bezig bent? 
Ik vind het heerlijk om voor familie te koken en samen uitgebreid te tafelen, borrelen en goede gesprekken te voeren of spelletjes te spelen. Daarnaast is een van mijn favoriete bezigheden het ontdekken van nieuwe (favoriete) adresjes en vind ik het leuk om bezig te zijn met fotografie.

Wat betekent mode voor jou?
Naast interieur styling vind ik het ook heel leuk om met kleding bezig te zijn en leuke outfits te creëren. Dit hoeven echt niet allemaal items van de nieuwste collectie te zijn. Net als in ons interieur mix en match ik met mijn kleding ook items van vorige seizoenen met de nieuwe collectie en houd ik me dus niet per definitie aan een bepaalde stijl. Ik ben vooral heel erg dol op spijkerstof (met name blauw, grijs en zwart) en draag gerust een spijkerbroek met daarop een spijkerblouse. Op mijn tuinbroek van spijkerstof ben ik ook nog steeds echt verliefd!

Daarnaast vind ik mode en interieur ook heel goed samengaan. Zo post ik bijvoorbeeld regelmatig foto’s op Instagram waarbij een kledingstuk te zien is in mijn interieur. Met name mijn vaak rondslingerende Maruti schoenen vind ik fantastisch. Costes vind ik ook een heel mooi voorbeeld waarbij interieur en fashion gecombineerd worden. Onze lamp in de keuken is zelfs geïnspireerd op de lamp die boven de kassa in Costes Den Bosch hangt. :)

ANNE26 copy

ANNE25 copy

ANNE23 copy

ANNE07 copy

ANNE03 copy

ANNE08 copy  ANNE16 copy

ANNE15 copy

ANNE14 copy

ANNE22 copy

ANNE18 copy

ANNE19 copy

ANNE20 copy

ANNE13 copy

ANNE11 copy

ANNE09 copy

 

ANNE28 copy

ANNE27 copy

Foto’s: Elisah Jacobs – Interior Junkie
Interview: Ellemijn Willemse – Costes

Wil jij kans maken op een compleet Zuiver interieur t.w.v. €2000, plus een Costes garderobe t.w.v. €500?
Ga naar www.costesfashion.com/zuiver en schrijf je in!

You Might Also Like

[fbcomments]