Costes Fashion

Nona Lasatira – Retail Area Manager bij Costes

By 17 October 2016 People behind the brand

In de rubriek “People behind the brand” nemen we een kijkje in het leven van een Costes vrouw. Let’s meet Nona, retail area manager bij Costes.

Wie Nona Lasatira Leeftijd 30 Carrière Retail area manager bij Costes Relatie Verloofd met Jort Woont In Amsterdam Favoriete hotspot Bar Bukowski Amsterdam Ultieme guilty pleasure Keeping up with the Kardashians met een grote bak zoute popcorn Favo drankje Een glas Bernardus Chardonnay Lievelings gerecht Molukse keuken! HEAVEN! Bucketlist Suede Gucci Dionysus tas Icoon Jacky Kennedy Favoriete Costes item Shiny bomber jacket

03_COSTES_NONA copy

“Mijn vrienden noemen me een kameleon.”

Niet lullen, maar poetsen. Dat is het motto van Nona Lasatira. Nona is retail area manager bij Costes en heeft zo’n 12 Costes boutiques onder haar vleugels. Deze Brabantse met Molukse roots is een vrouw van uitersten.

Als retail area manager bij Costes is Nona (30) hét aanspreekpunt van de filiaalmanagers van de 12 boutiques in haar regio. Wekelijks rijdt Nona kriskras het land door om “haar” winkels te bezoeken. Zo is elke werkdag anders. “De ene dag ben ik bezig het team te coachen, de andere dag hou ik me bezig met het inhangen van de nieuwe collectie of sta ik te knallen op de winkelvloer. Die afwisseling maakt mijn werk zo leuk.”

Nona heeft na haar studie interieurstyling ervaring opgedaan in zowel de interieurwereld als bij verschillende retailers. Uiteindelijk won de mode het van interieur en nu werkt ze sinds een jaar bij Costes. “Toen ik bij Costes begon moest ik even wennen aan het werken met alleen vrouwen. Maar het was direct zo’n warme deken. Iedereen is zo gepassioneerd met mode bezig, waar ik mezelf heel erg in kan vinden. Costes is een bedrijf waar iedereen heel graag voor wilt werken. Dus niet lullen maar poetsen, zoals ik altijd zeg, gewoon ervoor gaan. Allemaal mensen met passie om me heen, dat vind ik iets heel moois aan Costes. Ondanks dat het nog helemaal niet zo lang bestaat. Elke keer als ik binnenkom denk ik: ja, het is toch wel heel tof om hier te mogen werken.”

04_COSTES_NONA_037 copy

01_COSTES_NONA copy

“Elke keer als ik binnenkom denk ik: ja, het is toch wel heel tof om hier te mogen werken.”

Nona is geboren en getogen in Brabant. Jarenlang was Breda haar hometown, tot ze de liefde van haar leven tegen kwam. “Ik ben naar Amsterdam verhuisd voor de liefde. Ik werd drie jaar geleden smoorverliefd op een jongen uit Amsterdam, die niet naar Breda wilde komen. Wat ik echt wel begrijp. En dus ben ik naar Amsterdam gekomen. We hebben eerst een tijdje op een fantastische locatie aan de Prinsengracht gewoond. Dat klinkt heel decadent, maar ik had de tocht in mijn nek zitten ’s winters.” Inmiddels wonen de lovebirds in een koopwoning in Oost. “We moesten het huis binnen 5 minuten kopen, ik heb nog nooit zo snel zo’n belangrijke beslissing gemaakt. Maar zo gaat dat in Amsterdam, en het is de beste beslissing ooit geweest.” Tijdens hun vakantie op Bali deze zomer ging vriendlief op zijn knieën voor Nona. Natuurlijk heeft ze volmondig “ja” gezegd, dus het weddingplannen kan beginnen!

Achter dit modemeisje schuilt stiekem een hele lieve, maar stoere chick. “Op mijn werk ben ik heel serieus en kan ik ook heel zakelijk zijn, wat ook wel moet in mijn functie. Maar buiten werk ben ik vooral heel lief en zorgzaam. Ik ben echt een vrienden- en familiemens, sta altijd voor iedereen klaar. Mensen verwachten dat vaak niet en denken dat ik egoïstisch of loeihard ben. Maar dat valt eigenlijk heel erg mee.”

05_COSTES_NONA_245 copy

“Ik kan me in heel veel situaties fijn voelen, van rijden in een golfbuggy tot losgaan in de kickboksschool.”

Ook in haar vrije tijd laat Nona zich van verschillende kanten zien. “Mijn vrienden noemen me een kameleon. Ik kan me in heel veel situaties fijn voelen, van rijden in een golfbuggy tot losgaan in de kickboksschool. In het weekend sta ik graag op de golfbaan, lekker tussen de kouwe kak 18 holes spelen. Ik heb het golfen van mijn stiefvader geleerd. Vroeger heb ik lang gehockeyd, dus het balgevoel had ik al. En ik heb nu mannen clubs, dat wil ik er wel even bij zeggen, haha! Maar ik vind het ook heerlijk om lekker volks voor in de tuin te zitten en mensen te kijken of met vriendinnen te borrelen op het terras.” Om haar agressiviteit kwijt te kunnen staat ze wekelijks in de kickboksschool. “Kickboksen is voor mij stoom afblazen, echt even helemaal los gaan. Zo kan ik mijn agressiviteit kwijt en ben ik weer klaar voor een nieuwe week.”

04_COSTES_NONA copy

08_COSTES_NONA_050 copy

05_COSTES_NONA copy

“Ik ben trots dat ik hier mag staan, en het kan alleen nog maar beter en groter worden. Dat is gaaf.”

Talking about the future, op Nona’s bucketlist pronkt een suede Gucci Dionysus tas. “Sinds ik een volwassen salaris heb, is mijn schoenen- en tassenverslaving ontstaan. Mijn vriend wordt gek van me! Maar het is leuk om voor mooie designer items te sparen.” Verder zal het komende jaar in het teken staan van het plannen van de bruiloft. En natuurlijk haar carrière, want bij Costes is Nona nog lang niet klaar: “Ik ben trots dat ik hier mag staan, en het kan alleen nog maar beter en groter worden. Dat is gaaf.”

[slideshow_deploy id=’1931′]

Benieuwd naar Nona’s favoriete Costes items? Shop Nona’s favorites hier en get the look!

You Might Also Like

[fbcomments]