Costes Fashion

Tess van Daelen – modejournalist

By 3 March 2017 People behind the brand

In de rubriek “People behind the brand” nemen we een kijkje in het leven van een Costes vrouw. Let’s meet Tess, modejournalist, founder van TESSTED.com en Costes ambassadrice.

Wie Tess van Daelen Leeftijd 31 Carrière Modejournalist & founder TESSTED.com Relatie Heeft met vriend Kamal een dochtertje Yasmine (3) Woont In Amsterdam Favoriete hotspot Pulitzer Hotel in Amsterdam Ultieme guilty pleasure The real housewives of Beverly Hills Favo drankje Prosecco Lievelingsgerecht Spaghetti Bucketlist Een nachtje doorhalen met Matthijs van Nieuwkerk Icoon o.a. Iris Apfel Favoriete Costes item Kast hangt vol favorieten!

08_COSTES_TESS_077 copy

‘Mode blijft altijd mijn first love’

Tess van Daelen (31) is modejournalist, fashionblogger en runt haar eigen platform TESSTED.com. Ze woont samen met haar vriend Kamal, dochtertje Yasmine én mopshondje Billie in Amsterdam. Als ambassadrice van Costes hangt haar kast vol met haar favoriete Costes items.

Tess droomde als klein meisje al over een carrière in de mode. Op haar 13e kocht ze haar eerste Italiaanse Vogue en vanaf dat moment verzamelde ze elke maand de mooiste modeshoots bij elkaar. “Zo combineerde ik mijn passie voor mode én Italië inéén. Ik vond het heerlijk me terug te trekken en weg te dromen bij al die fantastische modeshoots. Ik had hele multomappen vol met scheursels in allerlei stijlen.”

*CARD-IMPORT_753 copy

08_COSTES_TESS_041 copy

Na haar studie Bedrijfscommunicatie & Digitale Media nam Tess zich voor dat een baan bij een modeblad een mooie match met haar gevoel voor taal en mode zou kunnen zijn, maar bij de modebladen rol je niet zomaar binnen. “Ik besloot voor een kleine uitgeverij te gaan werken aan een tijdschrift over Italië. Binnen twee jaar had ik de leiding over een eigen printtitel en heb ik alles geleerd wat bij bladen maken komt kijken. Italië was nog altijd een grote interesse, maar ik wilde toch echt de modewereld in. Ik besloot bij de redacties van onder meer ELLE, LINDA., Esquire en Grazia ideeën voor artikelen te pitchen. Niet zonder succes, want binnen korte tijd kreeg ik bij vrijwel alle titels wel een kans.”

Inmiddels zijn we negen jaar verder en heeft Tess haar plekje in de modewereld helemaal gevonden. Zes jaar geleden lanceerde ze haar eigen site: TESSTED.com. Op dit platform richt ze zich naast mode ook op onderwerpen als lifestyle en travel, waardoor haar werk steeds gevarieerder werd. “Mode blijft altijd mijn first love, maar ook reizen, beauty en motherhood komen op mijn site regelmatig aan bod. Ik ben in de eerste plaats journalist, voor print én online, maar houd ook erg van fotograferen en word zo nu en dan zelfs voor fotografieklussen geboekt.”

10_COSTES_TESS_215 copy

11_COSTES_TESS_025 copy

‘Costes is right up my alley’

Het freelancen geeft Tess veel vrijheid, zowel in haar werk als thuis. Drie jaar geleden werd ze moeder van Yasmine, een blonde krullenbol met donkere kijkers; de Marokkaanse roots van haar vader. “De eerste jaren dat ik freelancete kon ik nog weleens werkweken van 80 uur maken. Nu zit er door hond en kind automatisch meer balans in mijn week. Ik moét om 13.00 uur even een pauze inlassen en met de hond naar het park en om 17.00 uur staat er bij de crèche een kleintje op me te wachten. In het begin was dat wennen, maar eigenlijk is het beter zo. Ik merk ook dat ik eigenlijk nooit meer stress om werk en nooit meer met verkrampte schouders en vierkante ogen achter mijn scherm zit.”

Als Tess niet aan het werk is, gaat ze graag op pad met Yasmine en haar mopshondje Billie.  Wandelen in het park, het bos of op het strand is wat ze het liefste samen doen. Ook haar sociale leven houdt ze goed in balans: “Ik heb in de mode een aantal goede vriendinnen dus als we samen naar een fashion feestje gaan komen werk en prive mooi samen.” Tess verschijnt op Costes eventjes dan ook vaak met haar vriendinnen Jamie Li (Quarter Magazine), Elisah Jacobs (Interior Junkie) en Danique Hoofwijk (Girlscene) aan haar zij. Win-win!

05_COSTES_TESS_096 copy

06_COSTES_TESS_046 1 copy

*CARD-IMPORT_1172 copy

Als ambassadrice voor Costes deelt Tess maandelijks haar favoriete Costes looks. De stijl van Tess, sophisticated en urban, en de collectie van Costes is een goede match. “Het is right up my alley. De collecties sluiten vaak perfect aan bij mijn favoriete trends. Bijna alles past en staat me. Ik houd van de Costes huisstijl, voel me thuis in de winkels. Ik heb inmiddels behoorlijk wat items van Costes en draag elke dag wel wat van Costes. Dat gaat vanzelf. De items zijn verweven in mijn garderobe en komen telkens weer van pas.” 

Het idee dat wat je aantrekt zó veel over je kan zeggen en dat mode continu in verandering is, heeft voor Tess iets fascinerends. “Het is een manier om me te uiten. Ik vind het héerlijk dat geen dag en geen look hetzelfde is, kan me erg verheugen op een nieuw modeseizoen. Het ritme van mode mag wat minder snel. Trends hoeven van mij niet elk seizoen meer compleet anders, dan kunnen we onze items ook wat langer dragen.”

03_COSTES_TESS_056 copy

04_COSTES_TESS_023 copy

‘No regrets en no doubt. Ik kijk het liefst niet terug en kan heel goed knopen hakken.’

De modewereld staat nooit stil, en dus moet je je ook als modejournalist altijd blijven ontwikkelen. Tess: “Mijn motto? No regrets en no doubt. Ik kijk het liefst niet terug en kan heel goed knopen hakken.” Over vijf jaar hoopt Tess hetzelfde werkt te doen, met iets meer focus: “Dus voor een paar grote opdrachtgevers in de mode. Ook mijn persoonlijke stijl wil ik nog wat krachtiger neerzetten, wat onderscheidender.” Blijven dromen doet Tess natuurlijk ook. Zo droomt ze ervan ooit een boek te schrijven, een tweede huis in L.A. te kopen en –later- een boerderij vol mopshondjes te hebben. We like!

[slideshow_deploy id=’2429′]

Benieuwd naar Tess’ favoriete Costes items? Shop haar favorites hier en get the look!

You Might Also Like

[fbcomments]