Costes Fashion

Team Costes: meet Manon

By 15 November 2017 Costes HQ, People behind the brand

Meet team Costes! In deze rubriek zetten we iemand uit team Costes in de spotlights. Benieuwd hoe het is om bij Costes te werken? Let’s meet Manon.

Wie? Manon Leeftijd? 26 Carrière? Visual Merchandiser in Zaandam Woont? Heerhugowaard Favoriete hotspot? d’Oude Waegh in Hoorn, Cafe de Paris in Amsterdam of 1408 Foodbar in Alkmaar Favoriete Costes item? Fisherman cap

Wat is jouw functie bij Costes?
Visual Merchandiser.

Wat doe je dan precies?
Samen met de (Assistent) Shopmanager bekijk ik de verkoopcijfers van de afgelopen week. Aan de hand daarvan maak ik een planning om thema’s aan te passen en bedenk ik kledingsets voor de paspoppen, front rows en t-rekken. Vanuit de VM Coordinator of Rayonmanager krijg ik ook regelmatig etalage upgrades of templates van een bepaald thema om de winkel up to date te houden. Zij zorgen ervoor dat het winkelbeeld voor alle Costes stores gelijk is.

Tijdens openingen van nieuwe winkels of upgrades van andere Costes stores help ik ook vaak mee, samen in een team met andere VM’ers en VM Coordinators. Hier haal ik vaak veel inspiratie uit voor mijn eigen winkel in Zaandam.

Wat is het eerste wat je doet op het werk?
De winkeldeuren openen, planning erbij pakken en theeleuten met collega’s waarbij vooral veel gelachen wordt tijdens (on)zinnige gesprekken. ;)

Hoe ziet je team eruit?
Ik werk in een gezellig jong team van elf meiden.

Waar ben je het meest trots op in jouw werk bij Costes?
Dat ik sinds de oprichting van Costes er al werk! Ik ben toen begonnen als Verkoopmedewerker in Amsterdam, een half jaar later werd ik Floormanager en sinds begin 2016 werk ik als Visual Merchandiser. Eerst in Alkmaar, en nu alweer een aantal maanden in Zaandam. Voor mij de leukste en uitdagendste functie binnen een winkel!

Wat maakt werken bij Costes zo leuk?
De doorgroeimogelijkheden binnen Costes zijn enorm groot, en dat maakt het dat je steeds voor de volle 100% achter je werk staat om zo nog meer uit jezelf te halen. Daarnaast is denk ik iedereen het wel met me eens dat de collectie van Costes onwijs sterk en uniek is, en dat is een hele eer om voor te mogen werken.

Fijne Instagram kanalen om te volgen?
@cafeorganicbali, @fashionchick, @kaesutherland.

Wat zijn dé trends voor komend seizoen?
Back to the beginning! Je kan het zo gek niet bedenken of er is wel een flare mouw/pijp, velvet of geruit printje aan toegevoegd. Daarnaast blijven we volop in kleur rondlopen, zoals petrol groen, kobalt blauw, en fuchsia roze. Geen saaie herfst/winter voor ons dit seizoen!

Wat is jouw OOTD?
Oversized Levi’s spijkerjasje met een felgekleurde trui, leren rok, panty en biker boots. Afgestyled met mijn favorite Costes fisherman cap en zwart met zilveren tasje.

Wat zijn je hobby’s?
Naast mijn job als VM’er, ben ik altijd bezig met stylen. Van interieur tot fashion, en van haar tot make-up. Ik haal daar heel veel energie uit! Daarnaast hou ik van borrelen met vrienden, shoppen, festivals meepakken en leuke dingen ondernemen met mijn vriend, zoals reizen, uit eten, maar ook ongegeneerd Netflixen. ;)

Wat zijn je favoriete festivals?
Amsterdam Open Air blijft vaste prik voor mij ieder jaar. Daarnaast is Solar een onwijs fijn feestje om een lang weekend op de camping te verblijven. En als ik echt een dag wil hebben waarbij er constant een lach om mijn gezicht staat, sta ik op Guilty Pleasure in Amsterdam. Heerlijk fout!

Wat staat er nog op jouw bucketlist?
Het is vrij cliché, maar absoluut reizen! Afgelopen winter heb ik samen met mijn nichtje drie maanden door Australië gereisd in een hele oude camper, van Cairns naar Sydney. Dat was zo gaaf! Sindsdien ben ik helemaal verliefd geworden op reizen. Daarom ben ik dit jaar ook al naar Bali geweest met mijn vriend en het volgende op het lijstje is Zuid-Afrika en Zuid-Amerika. Genoeg om over weg te dromen dus. ;)

Als mijn collega’s mij zouden kennen dan wisten ze dat ik…
…niet zonder mijn twee bruine boterhammen hagelslag (kwinkslag om precies te zijn) kan iedere ochtend! Het is gewoon zo lekker ;-). Daarnaast ben ik tussen boerderijen en weilanden opgegroeid in een dorpje naast Hoorn. En hoe vreselijk ik de lange fietstochten en stille omgeving ook vond, en daardoor al heel snel in Amsterdam ging wonen; stiekem ben ik toch wel heel erg trots op mijn roots!

02_Post_1240x827

 

Collega worden van Manon? We zoeken nog een weekendhulp in haar team! Bekijk hier alle openstaande vacatures bij Costes.

You Might Also Like

[fbcomments]