Costes Fashion

A sneak peek to the SS18 collection

By 7 February 2018 Costes HQ, Fashion

Spring is on it’s way! En zo ook onze Spring/Summer collectie. Afgelopen week presenteerden de designers op Costes HQ de key-items voor het nieuwe seizoen. De collectie is geïnspireerd op thema’s als ‘Wild Rose’, ‘La Femme Étoile’, ‘Garden Party’ en ‘Tropical Delight’. Dat belooft veel goeds, dus spring it on! 

Bright colours, wildlife prints en bloemen zijn essentieel in het nieuwe modeseizoen. De catwalks waren dit jaar gehuld in frisse kleuren en levendige prints. De dierenprint is uitgegroeid tot een heus fashion statement. Je ziet deze alltime favourite zowel in abstracte als realistische vorm. Daarnaast maakt de bloemenprint dit seizoen haar rentree. Van opvallende bohemian flowerprints tot exotische bloempatronen op jurken, rokken, broeken, tops en accessoires; nooit eerder bloeide er zoveel moois op de internationale catwalks!

180206_Collectiepresentatie_SS18_post_02

Geïnspireerd op deze trends heeft Costes haar SS18 collectie ontworpen. We beginnen met het thema ‘Animal in the City.’ Dit thema heeft een stijlvol kleurenpalet waarbij neutrale kleuren worden gecombineerd met een heldere pastelblauw. Samen met onze klassieker, de luipaard- print, komen er in dit thema ook andere dierenvarianten voorbij, zoals een slangenprint. Je kunt natuurlijk all the way gaan door te kiezen voor een jurkje of blazer in animal print. Wil je dit dessin iets subtieler terug laten komen in je outfit, dan zijn er plenty accessoires waar je uit kunt kiezen!

180206_Collectiepresentatie_SS18_post_03

Het thema Wild Rose is gebaseerd op de key kleur van het seizoen: rood. Van felrood tot burgundy of diep wijnrood, alle tinten komen voorbij. Verrassend is dat rood dit seizoen vaak gecombineerd wordt met roze. Deze colourblocking stijl zorgt ervoor dat we out of the box gaan met de trendkleuren van dit seizoen. Voeg daar een sporty chic twist en een aantal lakleren items aan toe en de je bent ready to go wild.

Het voorjaar is ook de tijd om weer op reis te gaan. Het thema ‘La Femme Étoile’ neemt je mee naar Parijs. Geïnspireerd op de echte Parisienne look gaan strepen, stippen en ruiten met elkaar in de mix. Maak een smaakvolle combinatie van verschillende prints met een French touch. ‘La Femme Étoile’ is cool, on trend & totally Instagram-proof!

Ook gaan we dit seizoen op ‘Road Trip’ langs cultinvloeden van Western Americana tot Rock Chic. Wildlife invloeden zoals de zebra en luipaard worden gecombineerd met de aardse woestijntinten. Het kleurbeeld wordt versterkt door de nuances van okergeel en army green. De smaakmakers van dit thema zijn suède items, flare broeken, rokken met lace-up details en tops met franjes. De rock chic accenten geven jouw look net die edgy touch en zorgen voor een ultieme combinatie van stoer en vrouwelijk. Combineer verwassen bikers met rock tees voor een scherp randje in jouw outfit. Dit zijn de blikvangers die jouw festival look creëren!

180206_Collectiepresentatie_SS18_post_04

Lange, zwoele lenteavonden lenen zich perfect voor de new romantic look van het ‘Garden Party’ thema. Met veel bloemen dessins en zachte materialen zoals chenille breisels en soepele fluwelen stoffen. Eerst was het alleen fluweel dat voor een 70’s vibe zorgde in onze kast. Dit seizoen zien we daarnaast ook de fijne rib corduroy terugkomen. Vrouwelijk kant en sierrijk geborduurde bloemmotieven ondersteunen het poëtische beeld. De opmars van pasteltonen zorgt voor een zoet kleurenpalet met lichte tinten die je garderobe direct opfrissen.

Zodra de temperaturen echt stijgen tot zomerse hoogtes, kun je je hart ophalen met ‘Tropical Delight’. Summer musthaves zoals elegante zomerjurken, luchtige looks en kleurrijke, exotische prints. Waan je in een tropisch oord met een cocktail in de hand, klaar om een duik te nemen in je gloednieuwe swimwear. Oh summer, we can’t wait!

Last van lentekriebels? De eerste items van de SS18 collectie shop je hier!

You Might Also Like

[fbcomments]