Costes Fashion

The Gingham trend

By 14 March 2018 Fashion

Gingham is back! Zouden we het een paar jaar geleden nog bestempeld hebben als truttig, anno 2018 is Gingham een veel geziene trend. De geweven stof vormt een soort blokpatroon, meestal uitgevoerd in zwart-wit. Je vindt de stof dit seizoen in alle soorten en maten, maar meestal gepaard met vrouwelijke vormen. 

180328_Gingham_post_02

Gingham gaat way back: al in de Gouden Eeuw werd de stof vanuit Zuid-Oost Azie naar Europa geëxporteerd. De naam Gingham komt dan ook van het Maleisische ‘genggang’, wat ‘gestreept’ betekent. Inmiddels is de streep een ruit geworden. Het truttige imago komt wellicht ook van eigen bodem: de Gingham ruit wordt namelijk sinds jaar en dag in rode variant gebruikt als tafelkleed, servet of keukendoek op het Brabantse platteland. Dit patroon heeft daar dan ook de bijnaam ‘Brabants Bont’. Truttig of niet, granny style is helemaal hot!

180328_Gingham_post_03

Wrap yourself in Gingham!
Je kunt zelf kiezen in welke maten je Gingham toevoegt aan je look. In de Costes collectie vind je een flared legging, blazer en wrap top met geblokt patroon. Combineer je favoriete Gingham item met denim of een flowy item in popkleur (rood, blauw en geel zijn hot!). Of ga all the way en draag een head to toe Gingham look.

 

You Might Also Like

[fbcomments]