Costes Fashion

Behind the scenes: SS18 shoot

By 13 April 2018 Costes HQ

Voor de Spring/Summer shoot reisden we begin maart af naar het zonnige Italië. Althans zonnig, dat was de bedoeling. Maar precies die week trokken er stevige regenbuien over Europa, inclusief Italië. En dus stond de trip voornamelijk in het teken van “chasing the sun”. Elke zonnestraal werd optimaal benut om de nieuwe collectie vast te leggen. Hoe dat er precies aan toe ging, lees je hier.

180413_BehindTheScenes_post_02De eerste dag werd door het productieteam gebruikt om de locaties te scouten en alles ter plekke tot in de puntjes voor te bereiden. De uitvalbasis van de shoot was het pittoreske Sestri Levante, een sfeervol kustplaatsje in het noorden van Italië. Met een fotogenieke oude haven, smalle straatjes met terracotta getinte huizen en een mooie, rotsachtige kust was dit de ideale plaats voor onze SS18 shoot.

180413_BehindTheScenes_post_03

We waren met een team van zo’n 10 man: een producer, fotograaf en assistent, art director, twee stylisten, hair & make-up artist, marketing coordinator en natuurlijk de modellen. Daarnaast was er een Italiaanse producer die ter plaatse alles in goede banen leidde. Om zo optimaal mogelijk gebruikt te maken van de momenten met zon maakten we lange dagen en stonden we al vroeg (rond een uur of 7:00) op de set. Ready, set, shoot!

In het zonnetje was het goed toeven, met een gevoelstemperatuur van ongeveer 16 graden. Maar begin maart was ook in Italië de lente nog niet officieel begonnen, en dus was het voor de modellen soms best frisjes in een high summer look. Tussen het shooten door hielden we ze warm met een dikke badjas en sjaal. Nope, het modellenleven gaat niet altijd over rozen. De laatste dag was de zon helaas weinig te bekennen, maar hadden we een prachtig landhuis als shootlocatie. Tussen de regendruppels door hebben we zelfs nog wat buitenshots kunnen maken. It’s a wrap!

180413_BehindTheScenes_post_04Na een lange draaidag werden we ‘s avonds beloond met het heerlijke Italiaanse eten. In een vissersdorpje als Sestri Levante is verse vis een echte specialiteit.
Sowieso is deze plaats er eentje voor op de ‘Italian roadtrip wishlist’. In het hoogseizoen is het een bruisende kustplaats waar je eindeloos kunt genieten van het Italiaanse leven!

Benieuwd naar de campagne? Check it out en shop jouw SS18 essentials!

 

You Might Also Like

[fbcomments]