Costes Fashion

AW18 collection preview!

By 17 July 2018 Costes HQ

Met dit zomerse weer willen we nog even niet aan de herfst en winter denken, maar wél als het gaat om een preview van de nieuwe AW18 collectie. Want nog even en je kunt je hart weer ophalen met een gloednieuwe najaarsgarderobe.

180712_AW18_collectiepresentatie_post_02

Komend seizoen zijn de fashion trends geïnspireerd op positivisme. Als reactie op de onrust in de wereld maakt de mode dit najaar een statement in optimisme. Costes maakt een flashback naar de jaren tachtig en mixt female empowerment met optimistische invloeden. Afgelopen week vond op Costes HQ de collectiepresentatie plaats, waarbij alle shopmanagers en designers samenkwamen om de nieuwe collectie te bewonderen. Hierbij alvast een tipje van de sluier! 180712_AW18_collectiepresentatie_post_0380’s Power is één van de thema’s voor het AW18 seizoen. Powerdressing was een belangrijke trend in de jaren 80 en brengt in zijn herintrede een ode aan de vrouw. Het felle kleurgebruik uit die tijd is vertaald naar trendkleuren als bottle green, purple en violet. Combineer met dierenprints en glitters om jouw look een echte vrouwelijke twist te geven.

Het thema Streetlab gaat nog een stapje verder in het positivisme. Als tegenreactie op de onzekere, politiek-gedreven wereld zien we in de grote fashion steden een kleurrijke boost in de streetstyle. Bold en funky zijn key en vormen een creatief statement. Een mix van kleuren, materialen en prints maakt een fris en stijlvol straatbeeld. Eigentijdse details in prints en vrouwelijke pasvormen zorgen voor een flirty en vrouwelijk gevoel.

180712_AW18_collectiepresentatie_post_04

Als de temperaturen echt beginnen te dalen biedt het thema Winter Freshness uitkomst met winterse looks in zachte groentinten met als nieuwe accentkleur petrol. Deze combinatie zorgt voor een stijlvol urban minimalistic beeld, waarin stoere utility wear gemixt wordt met zachte materialen.  Verfijnde bloemenprints, zachte breisels en oversized fits zorgen voor dat echte feminine cool gevoel.

Ook sportswear invloeden zijn niet weg te denken in de najaarsmode. Het thema Future Sports is fris en grafisch en kenmerkt zich door elementen uit de sportwereld te combineren met cleane en rijke materialen. Dit alles in felle kleuren zodat je een colourblocking look kunt stylen.

180712_AW18_collectiepresentatie_post_05

Later in het seizoen laat het thema Winter Nomad zich inspireren door verschillende culturen en invloeden uit de natuur. Het brengt ons een eclectische vibe, waarin authenticiteit gemixt wordt met het traveller gevoel. Ook wildlife is een belangrijke inspiratiebron. Dierenprints zijn daarbij een waar fashionstatement, evenals de super zachte teddy coat. Mix it up met nomadische patronen in warme kleuren en je bent klaar voor de winter!

Naast het nomads thema kun je met Mystic Nights je hart ophalen aan de bohemian trend. Hul je in rijke materialen en zachte stoffen zoals velvet en faux fur. Verfijnd met metallic borduurwerk en moderne streepdessins geef je je outfit een elegante en vrouwelijke uitstraling.

180712_AW18_collectiepresentatie_post_06 Het Costes denim lab zorgt komend seizoen voor mooie denims in gevarieerde fits. De skinny jeans wordt aangevuld met een wijdere en relaxtere fit. De wide leg ga je steeds meer zien in het straatbeeld. Daarnaast worden de jeans steeds korter. Een cropped jeans is makkelijk draagbaar en combineer je goed met een sneaker, loafer of high heel. Eigenlijk elke schoen dus! Ook bij denim zie je de sportswear invloeden terug, bijvoorbeeld in tapes en strepen op de zijnaden. Een goede denim is essentieel voor elke garderobe!

Last but not least vind je dit najaar ook weer een fijne selectie aan accessoires bij Costes. Een paar stoere dad-sneakers, hippe hoedjes, tassen en sieraden stylen je look van head to toe af. Zo creëer je helemaal jouw eigen stijl!

180712_AW18_collectiepresentatie_post_07

Hoewel we graag nog zo lang mogelijk genieten van deze mooie zomer, verheugen we ons stiekem ook al op het najaar! Kan jij ook niet wachten? Laat je alvast inspireren en hou onze socials in de gaten voor updates over de nieuwe collectie. Get ready for autumn/winter 2018!

You Might Also Like

[fbcomments]